Zoeken:

SITTARD – De Limburger brengt een jubileumboek uit over de historie van de Limburgse kranten. In ‘175 jaar De Limburger’ schetsen verrassende verhalen, historische voorpagina’s en prachtige foto’s van vroeger en nu een boeiend beeld van bijna twee eeuwen Limburgse kranten. Na tal van fusies en overnames in die periode is De Limburger nog de enige regionale krant in Limburg. Ze behoort tot de grootste regionieuwsmerken van ons land.

‘175 jaar De Limburger’ leidt de lezer op een onderhoudende manier door het heden en verleden van de Limburgse kranten en de Limburgse samenleving. Voor vele Limburgers zal het boek een feest van herkenning zijn, niet op de laatste plaats door de aandacht die wordt geschonken aan illustere voorlopers van de huidige krant, zoals het Dagblad voor Noord-Limburg, de Maas- en Roerbode, het Limburgs Dagblad en de Nieuwe Limburger.

175 jaar De Limburger

‘175 jaar De Limburger’ is verkrijgbaar in de webshop van De Limburger (delimburger.nl/boeken) en binnenkort in de boekhandel. Het boek is te koop voor de gereduceerde jubileumprijs van € 17,50. Eerder dit jaar verscheen ook een videodocumentaire over de geschiedenis van De Limburger. Deze is te bekijken via delimburger.nl/175.