Zoeken:

Rosa ‘De Limburger’ is zondag 30 mei in een zonovergoten Rozenhof in Lottum officieel ten doop gehouden door burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas en directeur Maurice Ubags en adjunct hoofdredacteur Henk Driessen namens de krant.

Een roos die vernoemd is naar De Limburger om het 175-jarige bestaan van de krant te vieren. Het is een enorme eer. Koningin Wilhelmina, prinses Diana en – wat dichter bij huis – musicalster Renée van Wegberg uit Horst gingen de krant onder meer voor.

Rosa ‘De Limburger’ is meer dan enkel een eerbetoon aan de krant. De crème-witte bloem staat voortaan symbool voor alle Limburgers die in de afgelopen 175 jaar hun ziel en zaligheid – en daarmee de geschiedenis van onze provincie – aan het blanco krantenpapier hebben toevertrouwd. En voor alle lezers die tot op de dag van vandaag lachen, kwaad worden of huilen om, maar boven alles meeleven met alle verhalen die de website van de krant en de krantenkolommen vullen. Rosa ‘De Limburger’ is kortom een geschenk aan alle Limburgers en een ode aan ons prachtige Limburgse Land. Dat ook deze fraai ogende roos niet zonder doornen groeit, maakt haar als symbool alleen maar krachtiger.