Zoeken:

Zine, zo heet vanaf januari 2022 het nieuwe weekendmagazine van De Limburger. Zine komt een keer per maand uit als bijlage van de zaterdagkrant. “Een gids voor iedereen die zichzelf én de wereld beter wil begrijpen. Met verhalen in woord en beeld die je aan het denken zetten en je leven fijner maken. Constructief, inspirerend, herkenbaar en toekomstgericht”, zo omschrijft redactiechef Sharon Brabant het 48 pagina’s dikke magazine. “Een ontdekkingsreis rond thema’s als slim leven, (mentale) gezondheid, zingeving, omgaan met je omgeving en leven in Limburg, de nieuwe Randstad.”

Met Zine slaat het vijfkoppige redactieteam van Sharon Brabant een nieuwe weg in. “We maken niet langer een papieren magazine dat we vervolgens proberen te vertalen naar onze digitale kanalen, maar we draaien het om. De redactie van Zine werkt elke dag aan verhalen die relevant en interessant zijn voor onze (nieuwe) lezers en van die verhalen maken we óók een papieren magazine. Dat is een heel andere manier van denken en werken.”

Zine is betrokken, toegankelijk, waardevol en maatschappijkritisch, maar heeft óók een zachte g. Want genieten staat eveneens centraal. Net als gezamenlijkheid. De lezer wordt actief betrokken bij de samenstelling van het magazine. Sharon Brabant: “Zine maken we met z’n allen. Een van de doelen is om een actieve community te creëren waar we ook actief op zoek gaan naar feedback. ‘We maken Zine voor jou, met jou en door jou’, is het credo.”

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent adverteren in Zine? Klik dan hier.