Zoeken:

Sittard – Een verhalenserie van De Limburger over de zwaarbevochten bevrijding van Limburg is samengebracht in een prachtig boek.

Mooie verhalen, indringende beelden en emotionele herinneringen beschrijven in ‘Zeven maanden in de frontlinie ‘ op een unieke manier de zware strijd die in Limburg werd gevoerd tegen de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog. Het bijna 200 pagina’s tellende boek is voor € 17,95 verkrijgbaar in de webshop van De Limburger en bij de boekhandel.

Het eerste exemplaar van ‘Zeven maanden in de frontlinie’ werd afgelopen vrijdag overhandigd aan de 100-jarige Maastrichtse zuster Josefa Electra. Zuster Josefa is een van de hoofdpersonen in de boek. Zij hielp in januari 1945 tweehonderd kinderen uit een Roermonds weeshuis evacueren. Na een erbarmelijke tocht van twaalf dagen wist zij alle tweehonderd kinderen veilig onder te brengen in Friesland.

De belevenissen van zuster Josefa vormen een van de dertig verhalen in het boek die de bevrijding van Limburg vertellen. Een zwaarbevochten bevrijding die – zoals de titel van het boek aangeeft – liefst zeven maanden in beslag nam, van september 1944 tot maart 1945.