Zoeken:

Freelance redacteur online

 

Maastricht | Freelance | HBO, journalistiek

Onze journalistieke producties op een verrassende en aansprekende manier presenteren op onze website en in onze app. Is dat een uitdaging waar jij enthousiast van wordt? De Limburger is op zoek naar een freelance redacteur online. Standplaats is ons hoofdkantoor in Maastricht.

Wat ga je doen

Op app en web houdt De Limburger haar groeiende groep volgers 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws. Het Limburgse nieuws uiteraard, maar ook dat uit Nederland en de rest van de wereld. De redactie wil haar online-team uitbreiden met een flexibele schil, verantwoordelijk voor het selecteren, presenteren en publiceren van verhalen van onze eigen journalisten en van nieuwskopij waarover we beschikken via verschillende samenwerkingsverbanden. Op meerdere momenten per dag zorg jij ervoor dat producties op een gevarieerde en spraakmakende manier voor het voetlicht komen. Als redacteur online schrijf je zelf korte berichten, maar sta je ook continu in verbinding met collega’s van andere deelredacties. Dat het werk van een online-redactie een heel eigen benadering vereist, is voor jou vanzelfsprekend. Je vindt een uitdaging om de kwaliteitsjournalistiek van De Limburger een perfecte online-vertaling te geven.

Dit zien wij graag

Je bent recent afgestudeerd en online denken en werken is je eerste natuur. Je hebt een brede interesse en kunt met alle mogelijke onderwerpen uit de voeten. Je werkt snel maar accuraat, bent georganiseerd en verantwoordelijk en creativiteit heb je hoog in het vaandel staan. Je hebt een geweldig gevoel voor taal en je weet precies hoe je de doelgroep (25-40 jaar) die we via onze website willen bereiken, moet verleiden en bereiken.

Je bent iemand die lef toont als het gaat om het benaderen en uitwerken van onderwerpen. Je hebt affiniteit met beeld en je bent zeker niet bang voor techniek. Je neemt geen genoegen met platgetreden paden en zoekt de grenzen op. Uiteraard met inachtneming van onze journalistieke normen. Je gedijt het beste wanneer je kunt werken onder druk en schrikt niet van weerstand, intern of extern. Het werken in de avonduren en in het weekend is voor jou geen enkel probleem.

De Limburger

De Limburger, het vlaggenschip van Mediahuis Limburg, behoort tot de grootste en meest gezaghebbende regionale kranten van Nederland. Wij geloven dat wij met onze onafhankelijke en betrouwbare journalistiek een positieve bijdrage leveren aan de Limburgse samenleving. Noem het onze missie. Met exclusieve verhalen, gedegen onderzoeksjournalistiek en verdiepende themaproducties proberen we onze lezers en volgers te boeien en te binden, elke dag opnieuw.

Kies jij voor De Limburger?

Mediahuis Limburg biedt je mooie uitdaging bij een toonaangevend, dynamisch en professioneel mediabedrijf met veel verantwoordelijkheid, creatieve inbreng en vrijheid in een sterk veranderende markt.

Reageren

Voor meer informatie kun je terecht bij Bjorn Oostra, hoofdredacteur van De Limburger. E-mail [email protected]. Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie met cv naar [email protected].

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.