Zoeken:

Loyalty marketeer B2C

Een hechte relatie opbouwen met meer dan 110.000 klanten. Is dat een uitdaging waar jij enthousiast van wordt? Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, is op zoek naar een loyalty marketeer B2C. Een sleutelrol binnen ons marketingteam.

Mediahuis Limburg speelt in de voorhoede van de snelle digitale ontwikkeling van nieuwsmedia. De Limburger is ons vlaggenschip en behoort tot de grootste regionale nieuwsmedia in Nederland. Het maken van kwalitatief hoogstaande journalistieke producties én het slim vermarkten van deze producties bepalen voor een groot deel ons succes. We bouwen voortdurend aan duurzame relaties met onze abonnees en willen daarin met jou de volgende stappen zetten.

Wat ga je doen
Met jouw kennis van en ideeën over retentie, loyaliteit, service en (digitale) marketing regisseer jij de persoonlijke klantervaring van 110.000 abonnees. Je ontwikkelt en beheert programma’s en campagnes die zich richten op het verstevigen van de relatie met onze abonnees. Met als doel het maximaliseren van de klantwaarde en het reduceren van uitstroom.

Om dit te realiseren ben je dagelijks bezig met het signaleren van afwijkende trends in onze klantdata. Je maakt daarbij gebruik van gedetailleerde inzichten in klantcontactmomenten en gebruikersdata die je aangereikt krijgt door onze dataspecialisten. Het is jouw taak om die
inzichten te vertalen naar een ideale klantreis met effectieve contactmomenten, zoals mailings, telefonisch contacten, campagnes en live-events.

Dit traject begint bij het laten kennismaken (onboarding) van nieuwe abonnees met onze nieuwsproducten en onze service- en dienstverlening. Je creëert en optimaliseert het ideale communicatiemoment, waarbij je lezers helpt om alles uit hun abonnement te halen en zich maximaal thuis te voelen. Voor abonnees die twijfelen of erover denken om op te zeggen, breng jij een retentieprogramma in stelling. Jij draagt dit programma actief uit en zorgt voor een effectieve uitvoering.

Bovendien ga je aan de slag met een grootschalig loyaliteitsprogramma. De introductie van dit programma, dat we ontwikkelen in samenwerking met het bedrijf Dunck Loyalty, staat gepland voor de tweede helft van dit jaar. Doel van het programma is om bestaande abonnees te belonen voor hun trouwe lidmaatschap. Met jouw kennis van ons abonneebestand heb je een essentiële bijdrage in een succesvolle implementatie van dit loyaliteitsprogramma.

Wat breng je mee
We gaan heel graag in gesprek met kandidaten die klaar zijn voor een leidende rol in de transitie van traditionele marketing naar online lifecycle marketing. Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol bij een e-commerce speler, onlineplatform, mediabedrijf of bedrijf actief in de abonnementenwereld is wat ons betreft een voorwaarden om succesvol te zijn in deze functie. Je nieuwsgierigheid, analytisch vermogen, commerciële vaardigheid en hands-on mentaliteit doen de rest.

Je kunt gemakkelijk hoofd- en bijzaken scheiden en mensen hiervan overtuigen. Daarnaast is data-gedreven werken voor jou het uitgangspunt en is functioneren in multidisciplinaire teams een vanzelfsprekendheid. Bij voorkeur ben je geboren en getogen in Limburg, waardoor je je goed kunt verplaatsten in de leefwereld van onze lezers en (potentiële) abonnees.

Ons aanbod
Wat dacht je van een prachtige uitdaging bij een dynamisch en toonaangevend mediabedrijf dat deel uit maakt van een internationale groep die volop investeert in innovatie en technologie. Een functie die je volop kansen biedt om je verder te ontwikkelen en door te groeien. We bieden je een prima salaris op basis van fulltime 36 uur. Afhankelijk van je opleiding en ervaring is de functie ingedeeld in schaal J (€ 3.500 – € 4.625). Verder maak je gebruik van een compleet arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een eindejaarsuitkering van 5% en een persoonlijke keuzebudget van 12%. Twee derde van je pensioenpremie wordt door ons betaald. Tenslotte mag je rekenen op een eigen opleidingsbudget, faciliteren we thuiswerken en hebben we een eigentijdse en toegankelijke werkplek in Maastricht.

Het team
Als loyalty marketeer maak je deel uit van het marketingteam binnen de afdeling Lezersmarkt (B2C). Dit team bestaat uit een e-mail marketeer en twee acquisitie-marketeers. Jouw team werkt nauw samen met het redactionele distributieteam en met het service- en behoudsteam van de afdeling Klantenservice. Van de afdeling Media Services krijg je volop ondersteuning op het gebied van digitale technologie, data, processen en projectmanagement. Ook werk je veel samen met de manager communicatie als het gaat om de inhoud en vorm van de communicatie met onze abonnees.

Organisatie
Even terug naar Mediahuis Limburg. Van onze ambitie maken we geen geheim: onze leidende positie als mediabedrijf in Limburg verder uitbouwen. We maken deel uit van de succesvolle Mediahuis groep, actief in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Ierland. Mediahuis is uitgever van meer dan dertig prominente nieuwsmerken, waaronder NRC, De Telegraaf, Noord-Hollands Dagblad en Dagblad van het Noorden. We zetten vol in op samenwerken en het delen van inzichten, ideeën en ervaringen. Als loyalty markerteer zul je regelmatig contact hebben met je collega’s in Amsterdam, Leeuwarden en Antwerpen.

Reageren
Voor meer informatie over onze vacature kun je contact opnemen met Armand Castermans, hoofd Lezersmarkt. Stuur een mail naar [email protected] of bel of app naar 06-100 900 57. Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie met cv naar [email protected]. Je kunt reageren tot 27 maart.

Terug naar overzichtspagina