Zoeken:

Vacature - Data-analist / informatiespecialist

Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, speelt in de voorhoede van de snelle digitale ontwikkeling van nieuwsmedia. Data en technologie bepalen voor een groot deel ons succes. Maar het allerbelangrijkst zijn onze deskundige en enthousiaste medewerkers. Wij zijn op zoek naar een data-analist/informatiespecialist die ons helpt om het data-gedreven werken binnen ons bedrijf naar een nog hoger niveau te brengen. Spreekt jou dat aan en sta jij open voor een mooie volgende stap in je loopbaan? Check dan onze vacature en solliciteer. Betreft een fulltime functie (36 uur) en de standplaats is Sittard.

Organisatie
Van onze ambitie maken we als Mediahuis Limburg geen geheim: onze leidende positie als mediabedrijf in Limburg verder uitbouwen. Met De Limburger, dat behoort tot de grootste regionale nieuwsmerken van Nederland, als vlaggenschip. Honderdduizenden volgers, lezers en zakelijke klanten rekenen op ons, elke dag opnieuw. En door onze journalistieke en technologische innovaties worden dat er steeds meer. Kortom, geen dag is hetzelfde bij Mediahuis Limburg.

Team Data & Insights
Als data-analist maak je deel uit van ons team Data & Insights, een onderdeel van de afdeling Media Services. Deze afdeling ondersteunt onze nieuwsmerken op het terrein van digitale technologie en het verzamelen, structureren, analyseren en toepassen van data.
Jouw collega’s hebben een digitaal profiel en werken nauw samen met het technologisch shared service center van onze internationale Mediahuis-groep, met kantoren in Antwerpen en Amsterdam. Ons Data & Insights team is ambitieus, werkt klantgericht en houdt steevast de blik op de toekomst. Vooruitzien is voor ons belangrijker dan terugkijken.

Wat ga je doen?
De lezers en volgers van De Limburger en onze andere nieuwsmerken maken 24/7 gebruik van onze journalistieke en commerciële platformen. Dat levert een enorme stroom aan data op. Deze data worden verzameld, geanalyseerd, geïnterpreteerd en gepresenteerd aan onze interne klanten. Hierbij maak je gebruik van state-of-the-art technologieën. Als allround data-expert speel jij een sleutelrol in dit cruciale dataproces. Als adviseur én als ambassadeur, een gewaardeerde collega die actief bijdraagt aan het steeds meer data-gedreven werken binnen onze organisatie. Er wordt een beroep gedaan op je vakkennis, enthousiasme en communicatievaardigheid. Niet alleen binnen Mediahuis Limburg, maar ook binnen samenwerkingsprojecten van de internationale Mediahuis-groep. Kortom, je acteert in een groot en uitdagend speelveld.

Wat zijn de uitdagingen?
De focus binnen je werkzaamheden ligt op (online) consumentenmarktdata. Hierbij duik je in de wereld van leesgedrag, campagne-effectiviteit, leesactivatie en abonneegedrag. Kort samengevat zijn jouw belangrijkste uitdagingen:

Data structureren en organiseren
Je begrijpt hoe data wordt verzameld, georganiseerd en gedefinieerd en helpt Mediahuis Limburg in het verder verhogen van haar data-kwaliteit en -volwassenheid.

Analyseren, presenteren en adviseren
Je bent in staat om betekenis aan data te geven door data te analyseren, visualiseren en te rapporteren. Je ontdekt en ziet kansen op basis van data. Je adviseert hierbij de business om acties op touw te zetten. Met behulp van datamodellen ben je verder in staat om voorspellingen te doen.

Verhogen van data-awareness binnen de organisatie
Actief ga je data-inzichten en datavraagstukken communiceren binnen de organisatie zodat de totale organisatie nog meer affiniteit krijgt met data.

Wat heb je nodig?

  • Een CV met een afgeronde HBO- of masteropleiding en enkele jaren werkervaring vinden we uiteraard belangrijk. Maar we zijn minstens zo geïnteresseerd in jou als mens en collega. Wat drijft je, wat vind jij belangrijk in je werk en waar word jij gelukkig van?
  • Dat je weet waar je over praat blijkt uit relevante opleidingen en kennis die je hebt op het gebied van bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, informatica en informatiemanagement. Verder heb je ervaring met tools als Power BI, SQL en Python.
  • Tot jouw kerncompetenties behoren analyse- en adviesvaardigheid en je beschikt over goede communicatie-skills. Vanuit je persoonlijk leiderschap ben je in staat om goed samen te werken en goed zelfstandig te werken.

Ons aanbod
Wat dacht je van een prachtige uitdaging bij een dynamisch en toonaangevend mediabedrijf, dat deel uit maakt van een internationale groep die volop investeert in innovatie en technologie. Een fulltime functie die je volop kansen biedt om je verder te ontwikkelen en door te groeien. We bieden je een prima salaris en een compleet arbeidsvoorwaardenpakket. Verder mag je rekenen op goede ondersteuning en heb je je eigen opleidingsbudget.

Reageren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mischa Jeschull, manager Media Services. Stuur een mail naar [email protected] of bel 06 – 14 10 76 50. Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie met cv en portfolio naar [email protected].

Wat jouw toekomstige collega’s vinden…

  • “Super mooie kans om bij ons specialistenteam te komen. Hard werken, maar wel in een heel goeie sfeer.”
  • “De Limburger heeft heel veel volgers en daardoor kun je allerlei interessante testen opzetten en campagnes voortdurend optimaliseren.”
  • “Onze digitale transformatie gaat steeds sneller. De ene innovatie na de andere en steeds nieuwe projecten waar ik aan kan meedoen.”

Terug naar overzichtspagina