Zoeken:

Vacature - Digital consultant news

Is digitale technologie iets waar jij enthousiast van wordt? Vooral als het gaat om het toepassen van digitale technologie in de journalistiek? Onze afdeling Media Services is op zoek naar een digital consultant news. Een mooie fulltime baan met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen. Ons kantoor ligt in Sittard. Komende zomer verhuizen we naar Maastricht.

Als digital consultant bewaak je de digitale koers en in die rol heb je direct impact op de digitale transformatie van onze Redactie. Enerzijds breng je de digitale nieuwsproducten van De Limburger naar een hoger niveau en anderzijds ondersteun je de Redactie hoe die digitale nieuwsproducten en tools optimaal te gebruiken. Daarbij ben jij de bruggenbouwer tussen de business en digitale technologie.

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Media Services ben je volop betrokken bij de digitale productontwikkeling. Daarbij maak jij de behoeftes van met name de Redactie concreet en zorg je ervoor dat de nieuwe technologie wordt geadopteerd door de eindgebruikers.

Wij investeren volop in technologie en innovatie van onze redactionele systemen, onze website en onze nieuwsapp. De komende jaren wordt een groot deel van deze producten en tooling voor De Limburger vervangen en sterk verbeterd. Als spin in het web van deze ontwikkelingen werk je nauw samen met je collega’s en heb je een divers takenpakket.

 • Als digital consultant vertegenwoordig jij Mediahuis Limburg (MHL) binnen Mediahuis Technology & Product Studio (TPS), waar gewerkt wordt aan de doorontwikkeling van de digitale nieuwsproducten voor de Mediahuis-groep.
 • In deze brugfunctie lever je input aan TPS over de behoeften van De Limburger voor de verdere ontwikkeling van nieuwsproducten. Je informeert de Redactie en overige stakeholders binnen MHL over deze ontwikkelingen.
 • In de rol van projectleider en change agent binnen de Redactie draag je mede zorg voor een succesvolle implementatie en adoptie van de producten en tools.
 • Bij zaken waar strategische en tactische besluitvorming nodig is, werk je de opties uit, vertaal je deze naar business impact en formuleer je een onderbouwd advies. In dit advies aan de stakeholders houd je rekening met de impact voor de bedrijfsonderdelen Lezersmarkt en Advertising.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richtingen Bedrijfskundige Informatica, ICT & Business of Multimedia Design.
 • Je bent geen techneut, maar begrijpt wel de digitale technologie en je bent in staat deze te vertalen naar de business en vice versa.
 • Je slaat een brug tussen het management en de gebruikers enerzijds en de technici en beheerders anderzijds. Hiervoor heb je naast business- en ICT-kennis ook goede communicatie- en adviesvaardigheden. Je hebt ervaring in het kunnen vertalen van de business-behoefte naar techniek en vice versa.
 • Je bent in staat om een project te leiden, waarbij je zowel oog hebt voor het daadwerkelijk opleveren van het product (projectmanagement) als voor het meenemen van de stakeholders in deze verandering (change management).
 • Je bent nieuwsgierig, maakt je nieuwe digitale tools snel eigen, weet deze kennis te vertalen naar business-optimalisaties en over te brengen naar gebruikers.
 • De kerncompetenties die nodig zijn om deze functie succesvol in te zetten zijn: executiekracht, organiseren eigen werk, analytisch, probleemoplossend vermogen, samenwerken, organisatiesensitiviteit en leervermogen.
 • Kennis en relevante werkervaring vinden we dus belangrijk. Maar we zijn minstens zo geïnteresseerd in jou als mens en collega. Wat drijft je, wat vind jij belangrijk in je werk en waar word jij gelukkig van?

Ons aanbod

 • Allereerst een prachtige uitdaging bij een dynamisch en toonaangevend mediabedrijf. Een A-merk, dat deel uit maakt van een internationale groep die volop investeert in innovatie en technologie.
 • Een fulltime functie van 36 uur die volop kansen biedt om je verder te ontwikkelen en te groeien in de functie en vakbekwaamheid.
 • We bieden je een prima salaris en een compleet arbeidsvoorwaardenpakket. Verder mag je rekenen op goede ondersteuning en krijg je een eigen opleidingsbudget.
 • Een inspirerende werkplek en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Toegang tot de Mediahuis Academie, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om dit om te zetten naar onbepaalde tijd.
 • En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken .

Vanzelfsprekend krijg je alle ondersteuning om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop en smartphone om tijd- en plaatsongebonden te kunnen werken. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuzebudget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En we bieden je een pensioen met een fikse werkgeversbijdrage in de premie.

Reageren

Is deze job voor jou de perfecte nieuwe uitdaging om verder te groeien? Stuur dan je motivatie met cv naar [email protected]. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mischa Jeschull, manager Media Services van Mediahuis Limburg. Mail naar [email protected] of bel 06 – 14 10 76 50.