Zoeken:

Aanleverspecificaties print

Aanleverspecificaties

Hier vindt u alle informatie voor het aanleveren van print advertenties. Voor andere formaten en media verwijzen wij graag naar de overzichtspagina voor alle aanleverspecificaties.

Aanleverspecificaties per medium

De Limburger

Reserveren en aanleveren
De uiterste reserveringstermijn is 2 werkdagen voor plaatsing 15.00 uur. Voor alle schaarste en plaatsingen is tijdig overleg gewenst. Advertenties dienen aangeleverd te worden via e-mail of telefoon. Fysiek aanleveren (bij onze balie) is niet mogelijk.

Afwijkende afsluittijden
Zine: woensdag 12.00 uur een week voor plaatsing. Specials: 1 week voor plaatsing. Voor Familieberichten gelden afwijkende sluit- en aanlevertijden. Neem hierover contact over op met de betreffende afdeling.

Technische gegevens
Zetspiegel tabloid: 266 x 398 (breedte x hoogte, in mm). In de tabloid werken we met vaste advertentieformaten.

Digitaal aanleveren
De standaard voor het aanleveren van digitaal advertentiemateriaal is het Certified-PDF formaat (PDF/X1-a: voor krantenadvertenties). In het Certified-PDF-profiel zijn de technische eigenschappen van de advertentie grotendeels vastgelegd. Informatie daarover is beschikbaar in de Cebuco-publicatie ‘Certified PDF Dagbladen Nederland’ en via www.printarena.nl/submenu/advertenties/advertenties-dagbladen. Voor kleurscheiding, puntvorm en eisen aan typografie wordt verwezen naar de Cebuco-publicatie ‘Standaardisatie Advertentiemateriaal’. Wanneer digitaal materiaal in een ander formaat dan Certified-PDF formaat wordt aangeleverd, kunnen technische kosten in rekening worden gebracht voor de verwerking van de advertentie.

Advertentiemateriaal dient als pdf te worden aangeleverd. De huidige PDF standaard voor kranten is GWG2015_NewspaperAds_CMYK. Maar ook de oude versie 4 (NewspaperAds_1v4) wordt nog ondersteund. Informatie en profielen: printarena.nl. Volgens deze standaard profielen dienen pdf bestanden te worden gecreëerd en gecontroleerd. In Nederland spreekt men vaak over ‘Certified pdf’, maar naast Certified pdf zijn er nog vele leveranciers die producten leveren voor het maken en controleren van goede pdf bestanden. Op printarena.nl is alles te vinden voor het juist aanmaken van een pdf (o.a. icc profielen, pdf profielen en het ‘Technisch overzicht voor vormgeving’)

VIA

Kant en klare documenten
Certified PDF-bestanden, vanuit Acrobat Distiller met ingesloten fonts. EPS bestanden waarbij fonts zijn omgezet naar lettercontouren.

PDF’s
Volgens normen voor rotatie-offset volgens de Cebuco-standaard. NewspaperAds1v4-specificatie: PDF/X1a. Advertenties in PDF/X1a kunnen alleen in CMYK en in grayscale worden aangemaakt. PDF-joboptions kun je downloaden op de website: www.printarena.nl.

Transparantie-afvlakking
Gebruik voor transparantie-afvlakking de instellingen “GWG_1270” van de Ghent Workgroup (www.gwg.org): Raster/vectorbalans: 100 Resolutie lijnwerk en tekst: 1270 ppi Resolutie verloop en netten: 300 ppi. Alle tekst in contouren omzetten: uit Alle lijnen omzetten in contouren: uit Complexe regio’s bijknippen: n.v.t.

Systeem en programma’s
Illustrator CC of lager, Adobe Photoshop CC of lager, Adobe Indesign CC of lager, Acrobat 10.0 of lager. Advertenties vervaardigd in andere programma’s zoals Coreldraw, Word en Publisher, moeten worden aangeleverd als tiff, jpg, pdf of eps. Tekstbestanden kunnen worden aangeleverd als Microsoft Word documenten.

Aanlevering zetwerk
Separate aanlevering van foto’s (JPEG, TIFF of PSD). Separate aanlevering van illustraties (EPS of AI). Teksten in MS Word. Een werktekening in bijvoorbeeld Word kan worden bijgevoegd, maar dient uitsluitend als voorbeeld.

VIA aanleverdata
Advertenties dienen aangeleverd te worden via e-mail of telefoon. Fysiek aanleveren (bij onze balie) is niet mogelijk.

Reserveren
familieberichten, C en W vakken: vrijdag 16.00 uur.

Aanleveren materiaal
maandag 12.00 uur

Rubrieksadvertenties
vrijdag 12.00 uur

Voor vragen neem contact op met [email protected].